Syksyn 2011 uutiskirje

Tuorein niin & näin -lehden numero lienee jo putkahtanut postiluukusta, ja olette päässeet tutustumaan epistemologiaan, venäläiseen ajatteluun ja moniin muihin aiheisiin. Muistakaahan käydä tarkistamassa numeron verkkoekstrat!

Joulun alla ilmestyy vuoden viimeinen numero, johon Tere Vadén koostaa laajan teemakokonaisuuden "Suomi 2011". Siinä pohditaan Suomea, suomalaisuutta, suomalaisuuden myyttejä, kansalaisuutta ja monia muita yhä kipeämmiksi käyviä aiheita.

Juuri ilmestyneitä kirjoja

niin & näin -kirjasarjassa on ilmestynyt kaksi kiintoisaa uutuutta. Ludwig Wittgensteinin Ajatusliikkeitä on kokoelma Wittgensteinin päiväkirjamerkintöjä. Niistä nousee esiin ihminen filosofisen ajattelun taustalla: Wittgensteinin huumori, ahdistus, ilo ja näkemykset monista aiheista uskonnosta musiikkiin.

Simo Kyllösen, Juhana Lemetin, Niko Noposen ja Markku Oksasen toimittama Kiista yhteismaista on erittäin ajankohtainen kokoelma. Siinä julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi Garrett Hardinin klassikkoteksti "Yhteislaidunten tragedia", ja sen filosofisia, poliittisia ja ekologisia ansioita ja ongelmia tarkastellaan useissa artikkeleissa. Niukkojen resurssien maailmassa kirja on tärkeää luettavaa.

Loppuvuonna ilmestyvät vielä Heinrich Heinen Romantiikan koulu, John Deweyn Demokratia ja kasvatus sekä Herbert Marcusen Taiteen ikuisuus.

niin & näin -lehdellä on jo 2000 tilaajaa!

Lehden tilaajamäärä rikkoi 2000 rajan alkusyksystä, ja näyttää siltä, että kiinnostus sen kuin kasvaa. Viime vuosien vauhti on ollut huima, sillä vuoden 2010 alussa tilaajia oli noin 1400. Haluamme kiittää kaikkia avustajiamme, taiteilijoitamme, taittajia ja yhteistyökumppaneita sekä ennen kaikkea uskollisia lukijoitamme. Teidän ansiostanne pääosin talkootyöhön perustuva kulttuurityö tuntuu yhä mielekkäämmältä. Filosofiselle näkökulmalle yhteiskuntaan ja kulttuuriin on selvästi tarvetta Suomessa. niin & näin on kansainvälisestikin katsottuna erittäin laajalevikkinen filosofinen julkaisu, ja kielialueeseen nähden se on ehdottomasti suurin.

niin & näin kirjamessuilla Turussa ja Helsingissä

Toimituksemme esiintyy molemmilla syksyn kirjamessuilla. Uutuuksiamme saa tietysti edullisella messualennuksella. Ennen kaikkea kannattaa tulla seuraamaan niin & näinin tuottamaa messuohjelmaa: Turussa perjantaina 30.9. Tommi Uschanov ja Ville Lähde keskustelevat tuoreesta Wittgenstein-suomennoksesta Pinella-lavalla klo 16.10. Helsingissä sunnuntaina 30.10. seuraan liittyy vielä tunnettu Wittgensteinin rakastaja M. A. Numminen. Kolmikko keskustelee Wittgensteinista, ja M. A. Numminen lausuu otteita tuoreesta käännöksestä.

Keskustelua Wittgensteinista Lasipalatsin kirjakauppa Kirjassa 8.11.

Täydennystä Wittgenstein-tuntemukseen voi tulla hakemaan Helsingin Lasipalatsiin tiistaina 8.11., kun Ville Lähde ja Tommi Uschanov jatkavat keskustelua kahden tunnin istunnossa! Wittgensteinin tuntijana ja tuoreen teoksen suomentajana Uschanov vastaa mielellään myös yleisön kysymyksiin.