Olet täällä

Euroopan toivo

Euroopan toivo

Esseitä ja puheita 1978–2002

Euroopan toivo on suomalaisille lukijoille räätälöity valikoima Václav Havelin (1936–2011) aiemmin Suomessa julkaisemattomia puheita ja kirjoituksia. Tekstien punaisena lankana kulkee Euroopan tehtävän ja historian puntaroiminen: Havel pohtii, miten Euroopasta voitaisiin rakentaa oikeudenmukaisempi paikka elää.

Havel oli idealisti, joka muutti Eurooppaa. Elämänsä aikana hän ehti toimia kirjailijana, toisinajattelijana ja presidenttinä, eikä hän tahtonut sitoutua mihinkään poliittisiin ideologioihin, tulivat ne sitten vasemmalta tai oikealta. Euroopan toivo esittelee Havelin vision kylmän sodan jälkeisestä Euroopasta. Euroopan nykyisessä poliittisessa tilanteessa hänen ajattelunsa on ajankohtaisempaa kuin koskaan.

28 € (kestotilaajille –25 %)
Sähkökirja 16,95 €

Arvioita ja keskustelua teoksesta

 

Kouluille vinkiksi: jakakaa Havelin kirjoituksia ja ajatuksia lukion äidinkielen tunneilla oppimateriaalina. Voi syntyä hyvää keskustelua, väittelyjä ja pohdintaa. Siitä kiitos suomentaja Minna Suikalle, joka toi Václav Havelin lähemmäksi suomalaisia.
– Kari Pitkänen, Kulttuuritoimitus 1.11.2020

Ville Hytönen, Kirja-arvio: Václav Havelin nuoruuden esseet ovat edelleen ajankohtaisia [maksumuuri]. Turun Sanomat 8.1.2021.

Taneli Viitahuhta, Havel, filosofia ja uusliberalismi. Politiikasta.fi 17.2.2022.

Uutuudet Käännökset Sähkökirjat

Jaa tämä