Olet täällä

Silmät ilman kasvoja: kauhu filosofiana

Silmät ilman kasvoja: kauhu filosofiana

Ensimmäinen suomenkielinen kauhun filosofian esitys Silmät ilman kasvoja: kauhu filosofiana sisältää lukuisia sekä mauttomia että raakoja kohtia. Julkaisija ei ole kirjan haitallisuutta arvioidessaan ottanut huomioon, millaisessa yhteydessä ja miten ajatukset kirjassa kuvataan.

Teosta voi viileästi suositella sekä kauhuviihteen vakaville harrastajille että genrefiktion tutkijoille niin kuin kirurgin parantavaa viiltoa suositellaan."
— Markku Soikkeli, Fafnir

Sisällöltään sairaalloinen kirja turruttaa siveellistä arvostelukykyä ja vaikutuksille alttiiden henkilöiden sielullinen tasapaino voi vakavasti häiriytyä. Karmeasti esitetyt ajatuskulut voivat panna herkän lapsen mielikuvituksen liian kiihkeästi liikkeelle moneksi päiväksi ja ehkä vielä enemmän yöksi.

Silmät ilman kasvoja ylittää siveyden ja hyvien tapojen rajat toistuvasti ja laajenevasti, ja aiheen kaameuden valossa sen ilmaisutapa on liian jyrkkä. Kokonaisvaikutukseltaan kirja syö filosofien nauttimaa luottamusta.

19,90 € (kestotilaajille –25 %)
Sähkökirja 26,60 €

Silmät ilman kasvoja toimii, kuten paranoidi kauhuelokuva: se avaa lukuisia portteja kauhun filosofiaan jättäen lukijan pohtimaan."
— Katri Leppisaari, Paatos

 

Arvioita & keskustelua

Markku Soikkelin arvio teoksesta (Fafnir Vol. 2. No. 3)
Katri Leppisaari, Kauhun monet kasvot – Kurkistuksia kauhun filosofiaan (Paatos 29.3.2016)
Kauhuradio (Totuusradio 30.11.2015)
Pekka Wahlstedt, Filosofista kauhua, kauhistuttavaa filosofiaa (Agricolan kirja-arvostelut 7.4.2016)

 

Kotimaiset Sähkökirjat

Jaa tämä