Olet täällä

Lähde, Ville

Ville Lähde (s. 1972) on lempääläläinen filosofi, toimittaja ja tietokirjailija. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2008 aiheenaan Jean-Jacques Rousseaun filosofia ja sanan ”luonto” moninaiset merkitykset. Kirjoituksissaan hän on käsitellyt filosofian lisäksi muun muassa ympäristökysymyksiä, poliittisen toiminnan luonnetta, taiteen yhteiskunnallisuutta, ruokaa ja puutarhanhoitoa. Vuosina 1996–2002 hän toimi yhteiskunnallisten liikkeiden foorumin Muutoksen kevät päätoimittajana, vuosina 2001–2010 tamperelaisen Osuuskunta Vastapainon hallituksessa, ja vuodesta 2004 hän on ollut tamperelaisen filosofisen aikakauslehden niin & näin toimittaja. Hän oli niin & näin -lehden päätoimittaja vuosina 2010–2012. Tällä hetkellä hän on lehden taustayhteisön Eurooppalaisen filosofian toiminnanjohtaja. 

Lähteeltä on julkaistu moninaisilla foorumeilla yli 200 kirjoitusta vuodesta 1996 lähtien. Hän on luennoinut laajalti yliopistoissa sekä yleissivistävissä ja yhteiskunnallisesti osallistuvissa yhteyksissä. Vuonna 2013 ilmestyi hänen teoksensa Niukkuuden maailmassa (niin & näin -kirjat, Tampere), joka käsittelee luonnonresurssien niukkuutta sekä sen vaikutusta tulevaisuuden politiikan mahdollisuuksiin. Seuraava teos oli julkisen keskustelun ongelmia ruotiva Paljon liikkuvia osia (Savukeidas, 2015), joka ilmestyi syksyllä 2015. Tällä hetkellä Lähde työskentelee itsenäisessä BIOS-tutkimuskeskuksessa, joka perustettiin syksyllä 2015.

Työnsä ohella Lähde hoitaa puutarhaa Lempäälässä vaimonsa kanssa.

 

Yhteystiedot

Ville Lähde, FT
Lempäälä
email: ville.lahde[ä]villelahde.fi
puhelin: +35840-777 6772

Kirjoittajan omat kotisivut

Pressikuva, kuvaaja Antti Salminen

 

Alla on lueteltu kaikki Ville Lähteen niin & näin -lehteen kirjoittamat ja kääntämät tekstit sekä kirjoitukset, joissa häneen viitataan.

 

Kirjoitukset lehdessä

Käännökset lehdessä

niin & näin -kirjasarjassa ilmestyneet teokset

niin & näin -kirjasarjassa ilmestyneet käännökset

Jaa tämä