Olet täällä

niin & näin 1/2013 täydentyy kolmella verkkojulkaisulla

”Ohi on mennyt sen kirjallisuuden aika, joka ruoski, haavoitti, repi alas. Sen sijaan tulee uusi, joka parantaa ja rakentaa jälleen.” – Minna Canth

niin & näin -lehden kevätnumerossa ilmestynyt Järnefelt-teemapaketti laajenee tuoreella verkkoekstralla. Arvid Järnefeltin (1861–1932) aikalaiskommentaattorien rinnalla julkaistaan nyt kirjallisuuden professori emeritus Juhani Niemen valaiseva katsaus Tolstoin vaikutushistoriaan Suomessa.

Lisäksi verkkoon tuodaan 1/2013:ssa ilmestynyt Tytti Rantasen elokuvaessee ”Ikuisten ja katoavien unien liike”. Tekstissä sukelletaan Werner Herzogin 3D-kameran opastamana luolamaalausten äärelle ja palataan Markku Lehmuskallion sekä Anastasia Lapsuin ohjaamana metsään.

Elävien kuvien ystäviä hemmotellaan myös kesänumeron 2/2013 ohessa ilmestyvällä arkistopaketilla, johon on kasattu kaikki lehteen painetut elokuvatekstit kahden vuosikymmenen varrelta.

Vuoden avausnumeroon haastatellun kanadalaisfilosofin Charles Taylorin (s. 1931) mietteitä voi myös tästedes lukea verkosta. Maailman johtaviin julkisiin intellektuelleihin lukeutuva Taylor pohtii niin & näin -haastattelussa eettisten ristiriitojen työstämistä ja purkaa filosofia-, historia- ja politiikkakäsityksiään. ”On löydettävä keino säilyttää vapautemme samalla kun luomme solidaarisuuden muotoja, jotka ovat kestäviä. Haluan ainakin yrittää.”

 

Jaa tämä