Olet täällä

niin & näin 2/2015 julkaistu, verkkosivut avattu

Onko eläimillä oikeuksia? Yhdistääkö eri lajeja kyky nautintoon? Miten sääskiä luokitellaan? Nojaammeko nelijalkaisten, siivekkäiden ja pyrstökkäiden luontokappaleiden ymmärtämisessä järkeen vai tunteeseen?

niin & näin -lehden kesänumeron kantavana teemana on eläimen ja ihmisen suhde. Eläimet osoittautuvat otolliseksi aiheeksi niin biologiselle, yhteiskunnalliselle ja filosofiselle kuin taiteellisellekin tarkastelulle. Eläinkunnan kiperimpiin kysymyksiin pureudutaan sekä painolehden sivuilla että verkkoteksteissä 15 eri alan ammattilaisen voimin.

Eläinteeman ohella 2/2015:ssä sukelletaan esineiden maailmaan. Tiina Männistö-Funk pohtii esseessään teknologioiden väärinkäyttöä, kun taas Turo-Kimmo Lehtonen ja Olli Pyyhtinen pureutuvat roskisdyykkaamiseen elämäntapana. Klassikkokäännöksissä selviää, onko Edgar Allan Poella silmää sisustamiselle ja pitäisikö mööpeleistä hankkiutua suosiolla eroon, kuten Willa Cather kehottaa. Esineiden aikakausiin ja tavaroiden kirjalliseen elämään palataan Laura Oulanteen monisäikeisessä kaunokatsauksessa.

Lehden vakiopalstoilla painottuvat yhteiskunnalliset teemat. Politiikan filosofi Michael Sandel vaatii avaushaastattelussa poliittisen keskustelun arvonpalautusta, kun taas elokuvapalstalla ohjaaja William Raban luotaa Britannian luokkakerrostumia. Kirja-arvioissa ruoditaan finanssikapitalismia, suomalaisten makutottumuksia ja Ruotsalaisen kansankodin vaiettua puolta. Ajattelun synkkään historiaan paneudutaan myös filosofi Martin Heideggerin surullisenkuuluisaa suhdetta kansallissosialismiin purkavissa puheenvuoroissa.

Ei numeroa ilman taidettakaan. Hanna Kannon maalauksissa avautuu pohjoinen elämänpiiri, siinä missä Leena Nion öljyväritöissä kohdataan pintoja ja säleikköjä aina leijona- ja lintuhäkeistä perhoskokoelmiin.

Kesänumero 2/2015 saa kunnian avata myös uudet niin & näin -verkkosivut. Lukijoita palkitaan poikkeuksellisen muhkealla kattauksella verkkojuttuja aina kristillisestä eläinetiikasta brontosauruksen lajihistoriaan ja Bill Aallon kertomattomaan tarinaan.

Kokonaan uusittu sivusto ja verkkokauppa tehdään tutuiksi ruhtinaallisin avajaistarjouksin: kirjat myydään alennushintaan ja lehden kestotilauksen tekijä saa kaupanpäällisiksi kolme irtonumeroa. Nettikansaa hellitään myös arkistopäivityksellä: kaikki niin & näin -vuosikerrat aina 2012 loppuun asti ovat juhannuksen riemuksi tästedes vapaasti luettavissa. (Avajaistarjouskampanja on päättynyt. -- Lisätty 17.12.2015)

Tutustu numeron verkkosivuihin, sisällysluetteloon ja sivuston uutuuksiin osoitteessa: http://netn.fi/lehti/niin-nain-215

 

Yhteydenotot

Jaakko Belt, niin & näin -päätoimittaja,
paatoimittaja[ä]netn.fi, 040 592 6971

Jukka Kangasniemi, yhteyspäällikkö, ilmoitukset ja tilaukset, jukka.m.kangasniemi[ä]gmail.com, 040 721 4891

Jaa tämä