
Yli 160-sivuisessa syysnumerossa ajatellaan musiikkia Karlheinz Stockhausenista Antti Tuiskuun, John Cagesta Yngwie Malmsteenin.
Numeron avaavassa M. A. Nummisen haastattelussa Suomi-underground lomitetaan filosofianhistoriaan. Ajatteluttavia äänilähteitä ruoditaan seuraavilla sivuilla G. W. F. Hegelin estetiikalla ja kotimaisen punkin rytkeellä. Laajassa teemapaketissa luodaan myös feministinen katse klassisen musiikin miesvaltaan, uumoillaan avantgardemusiikin tulevaisuutta ja setvitään indie-klassikon Godspeed You! Black Emperor poliittista painoa. Viittä ulkomaista musiikkifilosofian erikoisnaista ja -miestä haastetaan äänitaiteen perimmäisyyksiin pureutuvilla kysymyksillä. Encorena numerossa arvioidaan tukku musiikinfilosofisesti kiintoisia uutuuskirjoja ja essehditään elokuvamusiikin ominaislaatuja.
Menneen kesän Sodankylän elokuvafestivaalien anti perataan huolella laajalla raportilla ja ohjaajatähtien, kuten puolalaisohjaaja Małgorzata Szumowskan, tuotannon esittelyllä. Tuttuun tapaan mukana on lisäksi aimo paketti kolumneja, ajankohtaislaatimia filosofisesti merkityksellisistä tapahtumista, tuoreiden kulttuuriteosten perehtyviä arviointeja ja kahden taiteilijan töitä. Ville Kylätaskun ja Simo Karisalon kuvat taipuvat niin värikkään-groteskiin ekspressionismiin kuin ihmisen jälkeensä jättämiin viileän-kliinisiin tilatutkielmiin.
Lehden sisällysluetteloon ja runsaisiin verkko-oheisiin voi tutustua osoitteessa: netn.fi/lehti/niin-nain-315
Numero on Antti Salmisen vuonna 2010 alkaneen päätoimittajakauden viimeinen. Salminen kiittää kaikkia kanssaan lehteä tehneitä.
Yhteydenotot
Antti Salminen, niin & näin -päätoimittaja, anttiee[ät]gmail.com, 040 036 3536
Jukka Kangasniemi, yhteyspäällikkö, ilmoitukset ja tilaukset, jukka.m.kangasniemi[ät]gmail.com, 040 721 4891