Olet täällä

niin & näin -päätoimittajat Puistofilosofia-viikolla

puistofilosofiaFilosofisen dialogin perinne elää. Ikaalisten Puistofilosofia-viikolla 22.–26.7. pohditaan päivittäin vaihtuvia aiheita sokraattisessa hengessä. Keskustelupiiri kokoontuu jokainen arkipäivä klo 15–18 Ikaalisten keskuspuistossa.

niin & näin osallistuu Puistofilosofia-viikolle päätoimittajiensa voimin. Tiistaina 23.7. Jaakko Belt johdattaa keskusteluun otsikolla "Filosofia kansalaistaitona". Kuuluuko filosofia kaikille? Onko filosofialle käyttöä jokapäiväisessä elämässä? Millaisia eväitä filosofia antaa yhteisössä ja yhteiskunnassa toimimiseen? Missä ja miten filosofiaa tulisi opettaa ja oppia? Alustuksessa ruoditaan filosofiaa kriittisen ajattelun ja julkisen keskustelun taitona.

Viikon päättävässä sessiossa 26.7. Antti Salminen puhuu öljyn ja sen ehtymisen merkityksestä yhdessä Tere Vadénin kanssa kirjoittamansa kirjan Energia ja kokemus (2013) pohjalta. Millaista oli elää öljyn aikakautta, ja miten ajatella energiaa sen jälkeen? Miten länsimainen elämäntapa on sitonut itsensä öljyyn, ja kuinka tuleva energiakriisi voidaan kohdata filosofisesti, kokemuksellisesti ja arkipäiväisesti? Miksi kysymys öljystä oli pitkään miltei näkymätön, ja miksi se on juuri nyt kriittinen ja kohtalokas?

Lisätietoa tapahtumasta sen Facebook-sivulla.

 

Jaa tämä