Olet täällä
Ajattelutaidot
Kasvatusfilosofian keskeinen nykyklassikko osoittaa, miten ajattelun opettaminen sekä mahdollista että ohittamattoman tärkeää.
Juliste yleisimmistä argumentaatiovirheistä ja loogisista virhepäätelmistä [vapaasti ladattavissa]
Argumentit osoittaa, että deduktiivisen päättelyn ja puhtaan matematiikan mallien apinoiminen on ollut yksi filosofian suurimmista umpiperistä. Stephen Toulmin tarjoilee kriittistä, osuvaa ja riemukasta kielifilosofiaa.
Filosofisen huumorin nykyklassikko osoittaa, että joskus yksinkertainen herättää ylivertaisesti ajatuksia.
On suotavaa osoittaa olevansa kriittinen kansalainen, mutta vähemmän suotavaa kompastua kommenteissaan, haksahtaa harkinnassaan ja pyllähtää päättelyssään.
Mitä tapahtuu, kun kirjanmerkki kyllästyy olemaan kirjanmerkki? Miten ihmisille käy, kun asiat tulevat hulluiksi? Ermanno Bencivengan oivalluttavat sadut sopivat sekä lapsille että aikuisille.
Tiivis, mukaansatempaava ja käytännönläheinen, selkeä, suorasanainen ja käyttökelpoinen – lyömätön eettisen ajattelun opas.
Painettu teos loppuunmyyty – (saatavana sähkökirjana) Yleistajuinen Älyllisen itsepuolustuksen pikakurssi opettaa paljastamaan virhepäätelmät, harhaanjohtavuudet ja tilastollisen puljutuksen.
Ajattelu- ja keskustelutehtävistä koostuva, käytännönläheinen kirjanen on tarkoitettu oppilaiden ja opettajan yhteistyöskentelyn perustaksi.
LOPPUUNMYYTY – Ajattelu- ja keskustelutehtävistä koostuva, käytännönläheinen kirjanen on tarkoitettu oppilaiden ja opettajan yhteistyöskentelyn perustaksi.
Etevää väittelijää siivittää ajattelun, argumentaation ja puhunnan oivallisuus. Niinpä väittelyn harjoitteleminen kehittää vastavuoroisesti näitä ajattelun ja kommunikaation perustaitoja.
Lasten kanssa voi filosofoida kuka tahansa – ja se sujuu myös ilman ennakkotietoja filosofiasta.
Santtu kertoo tärkeät asiansa Ullalle. Ja Santtu pitää hyvää huolta Ullasta. Ei sillä kai ole väliä, että Santtu on ihminen ja Ulla nukke. Mutta aika paljon sitä eroa saa pohtia ja selittää muillekin.
Lapset filosofoivat oma-aloitteisesti, mielellään ja hyvin. Se on lasten oikeus ja ilo, oppimisen apu ja itsetunnon lähde.
Laskupäätä joko on tai ei ole. Matematiikka sopii vain neroille. Ja matemaattiset ja tieteelliset ongelmat vain pojille.
Sokrates rakasti viisautta. Hän antautui keskusteluun. Sokrates puhui kasvatuksen puolesta hyveiden kannalta: ”Kierrän kaikkialla vakuuttamassa teille nuorimmasta vanhimpaan, että sielun saamisesta mahdollisimman hyväksi täytyy välittää ennen aineellista hyvinvointia ja rikkautta ja enemmän kuin siitä. Minä sanon kaikille näin: vauraudesta ei synny hyvettä, mutta hyveestä syntyy vaurautta ja kaikkea mahdollista hyvää.”
Matilda ja Taavetti ovat aivan tavallisia kouluikäisiä. He kutsuvat seuraansa tutunoloisiin ympyröihin, kodin ja koulun kuvioihin.
Matilda ja Taavetti ovat aivan tavallisia kouluikäisiä. He kutsuvat seuraansa tutunoloisiin ympyröihin, kodin ja koulun kuvioihin.
Pinnallisen jutustelun sijaan keskustelusta voi tulla opetuksen ydin, esittää koulun kehittäjänä tunnettu ranskalainen professori Brenifier.
Kuka olen? Millainen on hyvä ystävä? Mikä on reilua? Lapsille ja nuorille tärkeimmät pohdinnat vievät perimmäisiin kysymyksiin.