Olet täällä

Ajattelutaidot

 
Ajattelutaidot on johtava suomenkielisten oppimateriaalien ja opetusteorioiden kirjasarja, joka johdattaa käytännönläheisesti dialogiseen ja tutkivaan oppimiseen sekä yhteisöllisyyttä tukevaan moraalikasvatukseen.

 

Julian Baggini

Järjen voitto

Roger Sutcliffe

Ajattelun alkeet pähkinänkuoressa

Philip Cam

Ajattelun välineet haltuun!

Matthew Lipman

Kasvatusfilosofian keskeinen nykyklassikko osoittaa, miten ajattelun opettaminen sekä mahdollista että ohittamattoman tärkeää.

Michele Rosenthal

Juliste yleisimmistä argumentaatiovirheistä ja loogisista virhepäätelmistä [vapaasti ladattavissa]

Stephen Toulmin

Argumentit osoittaa, että deduktiivisen päättelyn ja puhtaan matematiikan mallien apinoiminen on ollut yksi filosofian suurimmista umpiperistä. Stephen Toulmin tarjoilee kriittistä, osuvaa ja riemukasta kielifilosofiaa.

Casati & Varzi

Filosofisen huumorin nykyklassikko osoittaa, että joskus yksinkertainen herättää ylivertaisesti ajatuksia.

Julian Baggini & Peter Fosl

On suotavaa osoittaa olevansa kriittinen kansalainen, mutta vähemmän suotavaa kompastua kommenteissaan, haksahtaa harkinnassaan ja pyllähtää päättelyssään.

Ermanno Bencivenga

Mitä tapahtuu, kun kirjanmerkki kyllästyy olemaan kirjanmerkki? Miten ihmisille käy, kun asiat tulevat hulluiksi? Ermanno Bencivengan oivalluttavat sadut sopivat sekä lapsille että aikuisille.

Julian Baggini & Peter Fosl

Tiivis, mukaansatempaava ja käytännönläheinen, selkeä, suorasanainen ja käyttökelpoinen – lyömätön eettisen ajattelun opas.

Normand Baillargeon

Painettu teos loppuunmyyty – (saatavana sähkökirjana) Yleistajuinen Älyllisen itsepuolustuksen pikakurssi opettaa paljastamaan virhepäätelmät, harhaanjohtavuudet ja tilastollisen puljutuksen.

Børresen ym. (toim.)

Ajattelu- ja keskustelutehtävistä koostuva, käytännönläheinen kirjanen on tarkoitettu oppilaiden ja opettajan yhteistyöskentelyn perustaksi.

Børresen ym. (toim.)

LOPPUUNMYYTY – Ajattelu- ja keskustelutehtävistä koostuva, käytännönläheinen kirjanen on tarkoitettu oppilaiden ja opettajan yhteistyöskentelyn perustaksi.

Kurki & Tomperi

Etevää väittelijää siivittää ajattelun, argumentaation ja puhunnan oivallisuus. Niinpä väittelyn harjoitteleminen kehittää vastavuoroisesti näitä ajattelun ja kommunikaation perustaitoja.

Roger-Pol Droit

Lasten kanssa voi filosofoida kuka tahansa – ja se sujuu myös ilman ennakkotietoja filosofiasta.

Ann Margaret Sharp

Santtu kertoo tärkeät asiansa Ullalle. Ja Santtu pitää hyvää huolta Ullasta. Ei sillä kai ole väliä, että Santtu on ihminen ja Ulla nukke. Mutta aika paljon sitä eroa saa pohtia ja selittää muillekin.

Sharp & Splitter

Lapset filosofoivat oma-aloitteisesti, mielellään ja hyvin. Se on lasten oikeus ja ilo, oppimisen apu ja itsetunnon lähde.

Marie-France Daniel ym.

Laskupäätä joko on tai ei ole. Matematiikka sopii vain neroille. Ja matemaattiset ja tieteelliset ongelmat vain pojille.

Juuso & Tomperi (toim.)

Sokrates rakasti viisautta. Hän antautui keskusteluun. Sokrates puhui kasvatuksen puolesta hyveiden kannalta: ”Kierrän kaikkialla vakuuttamassa teille nuorimmasta vanhimpaan, että sielun saamisesta mahdollisimman hyväksi täytyy välittää ennen aineellista hyvinvointia ja rikkautta ja enemmän kuin siitä. Minä sanon kaikille näin: vauraudesta ei synny hyvettä, mutta hyveestä syntyy vaurautta ja kaikkea mahdollista hyvää.”

Marie-France Daniel ym.

Matilda ja Taavetti ovat aivan tavallisia kouluikäisiä. He kutsuvat seuraansa tutunoloisiin ympyröihin, kodin ja koulun kuvioihin.

Marie-France Daniel ym.

Matilda ja Taavetti ovat aivan tavallisia kouluikäisiä. He kutsuvat seuraansa tutunoloisiin ympyröihin, kodin ja koulun kuvioihin.

Oscar Brenifier

Pinnallisen jutustelun sijaan keskustelusta voi tulla opetuksen ydin, esittää koulun kehittäjänä tunnettu ranskalainen professori Brenifier.

Maughn Gregory (toim.)

Kuka olen? Millainen on hyvä ystävä? Mikä on reilua? Lapsille ja nuorille tärkeimmät pohdinnat vievät perimmäisiin kysymyksiin.