Olet täällä

Sähkökirjat

Silvia Bovenschen

Vanhassa vara parempi

Donatella Di Cesare

Nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä

Michael Freeden

Kaikki ideologiasta

Richard Osborne & Ralph Edney

Filosofian perusteet sarjakuvana!

Lev Šestov

Mitä pahaa on hyvässä?

Alva Noë

Mikä tekee taiteesta taidetta?

Vesa Oittinen

Marx on aina siellä missä tapahtuu

Guillaume le Blanc

Juokse ja ajattele

André Spicer

Bisnespotaskaa paljastamassa

Michael Pollan

Puutarhan opissa

Salminen & Vadén

Onko elossa muuta kuin olioita?

Elio Lugaresi
Uni

Tiede valvoo silloinkin kun muut nukkuvat

Graham Priest

Päättele pätevästi

Jan-Werner Müller

Saksalaisen politiikantutkijan analyysi siitä, miten populismi ei suinkaan ole kansan äänen kuulemista tai kansanvallan voimaa vaan uhka demokratialle.

Aldo Leopold

Luontokirjallisuuden ikiklassikko.

Tuukka Tomperi

Filosofianopetus uusiksi? Filosofia kriittisen ajattelun ja demokratiakasvatuksen voimavarana.

Jukka Mikkonen

Perimmiltään Metsäpolun filosofia on sitä, että ottaa metsän tosissaan. Metsää ei niin vain hakata pelkiksi polttopuiksi tai veistellä kaunoaistisuuden kohteeksi, sillä metsällä on omakin mielensä, niin klapeina kuin kontemploitavana.

Peter Marshall

Brittihistorioitsija Peter Marshallin yleistajuinen esitys reformaation syistä, vaiheista ja vaikutuksista aina 1500-luvulta nykypäivään.

J. L. Austin

Mitä tekee, kun sanoo lupaavansa tai vaikkapa lyövänsä vetoa? Jokapäiväiseen kielenkäyttöön syventynyt filosofi John L. Austin kertoo.

Edmund Husserl

Viime vuosisadan filosofian pienoisklassikko ja tiedekritiikin merkkipaalu on rautaisannos tieteellistä naiiviutta vastaan.

Kenan Malik

Kattava eettisen ajattelun historia – kaikki hyvästä ja pahasta yksissä kansissa.

bell hooks

Kaikki tietävät, mitä rakkaus on. Vai tietävätkö sittenkään? bell hooksin mukaan vain harvaa asiaa ymmärretään niin kehnosti kuin rakkautta.

Kenan Malik

Moni­kulttuurisuus on sekä eletty kokemus että moni­kulttuurisuutta hallinnoivaa politiikkaa. Tämä keskustelun­avaus saattaa lyödä niin moni­kulttuurisuuden puolustajat kuin sen vastustajatkin ällikällä.

Fjodor Dostojevski

Lehtimies Fjodor Dostojevski ristiriitoineen kaikkineen – vähäväkisten ystävänä ja isovenäläisen imperialismin puhemiehenä.

David Hume

Skotti­valistuksen voima­miehen postuu­misti julkaistu teos on uskonnon­filosofian yhä voitta­maton perus­teksti.

Tapani Kilpeläinen

"Emme suosittele teosta heikkohermoisille."

Julian Baggini & Peter Fosl

On suotavaa osoittaa olevansa kriittinen kansalainen, mutta vähemmän suotavaa kompastua kommenteissaan, haksahtaa harkinnassaan ja pyllähtää päättelyssään.

Ville Lähde

Mitä on niukkuus, millaista niukkuuden politiikka? Niukkuuden maailmassa antaa lukijalle välineet pohtia ihmiskunnan tulevaisuuden kohtalonkysymyksiä.

Salminen & Vadén

Öljy on modernin kokemuksen musta sydän. Fossiiliset polttoaineet mahdollistivat modernin elämän 150 vuoden ajan. Se oli poikkeustila, jota erehdyttiin pitämään normaalina. Fossiilinen mahti jäi sokeaan pisteeseen.

Julian Baggini & Peter Fosl

Tiivis, mukaansatempaava ja käytännönläheinen, selkeä, suorasanainen ja käyttökelpoinen – lyömätön eettisen ajattelun opas.

Normand Baillargeon

Yleistajuinen Älyllisen itsepuolustuksen pikakurssi opettaa paljastamaan virhepäätelmät, harhaanjohtavuudet ja tilastollisen puljutuksen.

Fjodor Dostojevski

Suuri venäläinen klassikko Fjodor Dostojevski (1821–1881) osallistui myös yhteiskunnalliseen keskusteluun aikakauslehdissä. Dostojevski katsoi, ettei Venäjä kuulu Eurooppaan eikä sen tulekaan kuulua, vaan sen pitää kulkea omaa bysanttilaista tietään.