Olet täällä

Professori Maija-Riitta Ollila jättää Aalto-yliopiston

Professori Maija-Riitta Ollila jättää Aalto-yliopiston

niin & näin 2/10

Helsingin kauppakorkeakoulun filosofian määräaikainen professori Maija-Riitta Ollila on jättänyt eroilmoituksensa. niin & näin -haastattelussa Ollila kertoo saaneensa tarpeekseen Aalto-yliopiston mullistuksista ja siirtyvänsä takaisin täysipäiväiseksi yrittäjä-filosofiksi.

”En ole jatkamassa. Olen nyt hoitanut kolme vuotta puolipäiväisenä ja määräaikaisena filosofian professuuria, ja sitä rangaistusta olisi ollut jäljellä vielä yli vuosi. Tulin siihen tulokseen, että sen enempää metaboliani kuin kutsumuksenikaan ei viittaa kokouksissa istumiseen eikä siihen loputtomaan organisatoriseen myllerrykseen, mitä tämä Aalto on, tai niihin ilmiöihin, joita kouluissa syntyy, kun kamppaillaan siitä, miten tässä kokonaisuudessa nyt sitten voi pärjätä. Palaan yrittäjäbisnekseen, jota olen tehnyt päätoimisesti vuodesta ’94. Keikkakalenteri on taas kohtuullisen täynnä. Aion myös varata kirjoittamiseen enemmän aikaa. Ensi kesänä pidän loman ensimmäisen kerran kahteen vuoteen. Kaikki ponnistukseni tähtäävät nyt tähän kesäloman menestykselliseen viettämiseen.”

Tarja Laukkasen tekemä haastattelu ilmestyy kokonaisuudessaan n & n 3/10:ssä. Se jatkaa n & n 2/10:ssä Pekka Himasen kuulemisesta alkanutta sarjaa, jossa jututetaan suurella yleisölle tunnetuimpia suomalaisia filosofeja. Maija-Riitta Ollilan ajatuksia on siis luvassa syyskuun lopussa ilmestyvässä niin & näinissä.

 

Asiasanat: yliopistopolitiikka, yrittäjät, yliopistot
Teema/osio: Verkkotekstit
Henkilöviitteet: Ollila, Maija-Riitta

Jaa tämä