Lehti

Mikä on niin & näin?

niin & näin -lehti

on filosofian ammattilaisten ja amatöörien kohtauspaikka, monialainen asiantuntija-areena, yhteiskuntakriittinen debattifoorumi ja taidekylläinen kulttuurimakasiini. Vapaaehtoisvoimin toimitettu, poikkeuksellisen laajaan avustajakuntaan varaava ja etenkin muhkeista teemanumeroistaan tunnettu neljännesvuosijulkaisu aloitti 1994.

Lehden päätoimittajat ovat Jaakko Belt, Anna Ovaska, Tytti Rantanen ja Antti Salminen.

Tämä lehti on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuurilehtitukea sekä TSV:n kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Veikkauksen tuotoista.

niin & näin -kirjat

on 2002 aloittanut kirjasarja, jossa on tähän mennessä julkaistu yli 100 nidettä. niin & näin -kirjat on Suomen ainoa filosofiaan keskittynyt kustantamo. Sarjassa ilmestyy klassikkokäännöksiä, aikalaisanalyyseja, ajattelutaito-oppiaineistoja lapsille ja aikuisille sekä esseistiikkaa ja muita vapaan filosofisen muodon taidonnäytteitä.

Kirjasarjan päätoimittaja on Tapani Kilpeläinen.

Filosofia.fi-nettiportaali

on suomalainen filosofinen internet-portaali. Se on toiminut 2007 alkaen ajankohtaisen tiedon välittäjänä, yhteydenpitokanavana, tienä verkkofilosofiaan, johdatuksena suomalaisen filosofian historiaan sekä digitaalisena arkistona. Portaali palvelee sekä tutkijoita että laajaa yleisöä. Sen ovat tuottaneet EFS, niin & näin sekä Åbo Akademin filosofian oppiaine. Kokonaisuuteen kuuluu kattava ruotsinkielinen osio.

Portaalin osana toimii verkkoensyklopedia Logos. Filosofia.fi sisältää runsaasti suomalaisen filosofian historian digitoituja aineistoja. Portaalitoimitus pitää lisäksi yllä aktiivista tiedotuspalstaa sähköpostilistoineen. Kaiken kruunaa asioihin puuttuva filosofinen verkkoloki.

Portaalin päätoimittaja on Tuukka Tomperi. Ruotsinkielisen osion päätoimittaja on Yrsa Neuman. Logos-ensyklopedian päätoimittaja on Sanna Tirkkonen.

niin & näin

on myös muuta toimintaa. niin & näin -väki on vuosia työskennellyt uuraasti vapaan filosofisen sivistys- ja valistustoiminnan saralla. niin & näin järjestää filosofian tutkimuksen ja opetuksen seminaareja sekä  filosofisia keskustelu- ja yleisötilaisuuksia. niin & näin tekee yhteistyötä Kultin, SFY:n, Feton, muiden kustantajien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. niin & näin on kalenterivuoden aikana mukana lukuisissa kulttuuritapahtumissa ja monilla kirjamessuilla. niin & näin -toiminnasta vastaa Eurooppalaisen filosofian seura (EFS) puheenjohtajanaan Ville Lähde ja yhteyspäällikkönään Jukka Kangasniemi. Jos haluat lisätietoa niin & näin -toiminnasta, ota yhteyttä.