Olet täällä

Konservatiivit vs. liberaalit – vai onko kumpiakaan?

Keskustelu Eduskunnan Kansalaisinfossa 19.12. klo 14

Ranskan vallankumous synnytti yhä vaikuttavat tavat jäsentää poliittista kenttää. Puolueitten sisällä tuntuva vanhoillisuuden ja vapaamielisyyden välinen jännite on jo jättämässä varjoonsa puolueitten välille piirtyvän jaon vasemmistoon ja oikeistoon. Vai onko näin? Missä näkyy suomalainen konservatiivisuus tai liberaalisuus? Tunnustaako kukaan näitä värejä?

niin & näin (1994–) juhlistaa 75. numeronsa ilmestymistä järjestämällä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden 19. joulukuuta klo 14–15.30 Helsingissä Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3. Monialaisena yhteiskuntakriittisenä debattifoorumina tunnettu filosofinen aikakauslehti niin & näin päättää kuluvan vuosikertansa muhkeaan numeroon 4/12, johon sisältyy laaja teemapaketti konservatismin ja liberalismin historiallisista taustoista ja nykyaikaisista muodoista. Kirjoittajina ovat muiden muassa tutkijat Emilia Palonen, Petri Koikkalainen ja Mika Luoma-aho, haastattelussa professori Michael Freeden sekä suomalaiset politiikantekijät. Numeroa painetaan ylimääräiset 200 kappaletta joululahjaksi kaikille paljon puhutuista yhteisistä asioista vääntäville kansanedustajille.

Eduskunnassa pidettävään ajatustenvaihtoon saapuvat parlamentaarikot Outi Alanko-Kahiluoto ja Ilkka Kantola, tutkija/eduskunta-avustaja Sanna Lehtinen sekä tutkijat Laura Parkkinen, Tommi Uschanov, Vesa Vares ja Elina Vuola. Vuoropuhelua virittelevät n & n -toimittajat Sami Syrjämäki ja Jarkko S. Tuusvuori. (Vares, Vuola, Syrjämäki ja Tuusvuori myös kirjoittavat 4/12:ssa.)

Tervetuloa osallistumaan!

 

Yhteystiedot

niin & näin – filosofinen aikakauslehti, filosofinen kirjasarja, filosofisia tapahtumia

www.netn.fi – numero 4/12 ilmestyy 12. joulukuuta; saatavilla mm. Akateemisesta kirjakaupasta ja netistä: netn.fi/kauppa

p. 044–540 02 68 / Syrjämäki & jarkkostuusvuori[Ä]hotmail.com / Tuusvuori

Järjestäjä

niin & näin yhdessä sosialidemokraattisen ja vihreän eduskuntaryhmän kanssa

 

 

TIEDOTE 4/xii/12

Julkaisuvapaa heti

 

 

Jaa tämä