Kuule, koe & näe

Kuule, koe & näe

Teemanumerossa pureudutaan objektiivisuuteen tieteen ja journalismin kiistakäsitteenä sekä niiden toimintaa ohjaavana ihanteena.

Toisessa niin & näin -podcastissa lehden elokuvatoimittaja Tytti Rantanen keskustelee Tuukka Tomperin kanssa elokuvista, elokuvataiteesta ja elokuvapalstan historiasta.

niin & näin -lehteä on julkaistu 30 vuosikertaa. Ensimmäisessä niin & näin -podcastissa Tuukka Tomperi muistelee lehden historiaa seuranaan kolme entistä päätoimittajaa: Ville Lähde, Jarkko S. Tuusvuori ja Tere Vadén.

Tervetuloa juhlistamaan torstaina 16.5. Antti Salmisen ja Tere Vadénin energiatrilogian valmistumista Tieteen ja toivon talolle klo 18–20.

niin & näin osallistuu Tampereen pääkirjasto Metsossa lauantaina 20.4. klo 10–17 järjestettäville messuille. Tule tapaamaan niin & näin -väkeä ja tutustumaan tuoreimpiin julkaisuihimme!

Lehti juhlistaa 30-vuotista taivaltaan muistelemalla mennyttä ja paneutumalla ajankohtaisiin teemoihin: sodan etiikkaan ja digitaaliseen banaaliin.

Onko humanismi jo aikansa elänyttä? Mitä voisi tulla sen jälkeen? Kevään Filosofian illoissa syvennytään humanismiin ja posthumanismiin sekä niiden kritiikkiin Jarno Hietalahden ja Kaisa Kortekallion johdattelemana.

niin & näin pitää myyntipöytää (osasto 6k61) Helsingin kirjamessuilla torstaista sunnuntaihin 26.–29.10. Lehti järjestää sunnuntaina myös keskustelun aiheella ”Joutilaisuuden vaarat”.

niin & näin on saanut Vuoden tiedelehti -palkinnon. Suomen tiedekustantajien liiton myöntämä palkinto jaettiin Tiedejulkaisemisen päivillä, ja sen suuruus on 25 000 euroa.