Lehti

Numeron taiteilijat

IC-98

Vaikka IC-98:n työskentely on olemuksellisesti käsitteellistä, ryhmä tunnetaan parhaiten animaatioistaan, jotka yhdistelevät klassista piirrosta digitaalisiin tehosteisiin. Töiden pitkän keston maisemakuvaukset peilaavat luonnonhistoriaa inhimilliseen aikajänteeseen ja kutovat myyttisestä, materiaalisesta, faktuaalisesta ja fiktiivisestä avoinrakenteista ja runollista visuaalista kerrontaa. IC-98:n viimeaikainen työskentely käsittelee ympäristötuhon ja ihmisenjälkeisen maailman tulevaisuuden teemoja. Töiden tunnelma vaihtelee kriisintajun, melankolian, hyväksynnän ja resignoituvan optimismin välillä. Heidän 2010-luvun loppupuolen työskentelynsä suhteutuu posthumanistiseen ajatteluun, joka kokee korvata antroposentrisen maailmankuvan ymmärryksellä elollisen ja elottoman luonnon keskinäisriippuvuuksista.

http://www.socialtoolbox.com/

Mira Kankaanranta

Mira Kankaanranta (s.1983) on Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012 valmistunut kuvataiteilija. Hän on kotoisin Torniosta mutta asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä.

”Erään näyttelyni vieraskirjaan olin saanut viestin: ’Hyvä, erikoinen näyttely, vähän pelkään’. Hymyilyttää. Mutta minäkin vähän pelkään. Se on yksi syy, miksi maalaan. Ja että elämä olisi jotenkin ymmärrettävämpi ja eheämpi. Ettei se pääni sisällä hajoaisi ja saisin otteen jostain merkityksellisestä. Ja koska tykkään öljyvärien tuoksusta ja miten se on pehmeää ja sulavaa ja sotkee joka paikan.”

https://taiko.fi/artists/mirakankaanranta