Kuule, koe & näe

niin & näin on vuoden 2017 laatulehti!

Kultin mukaan:

”Palkintoraati totesi lehden olevan rohkea ja omaa tietään kulkeva. Kyseessä on nerokas lehtikonsepti, jossa on juttuja, joita ei mistään muualta saa luettua.

’Niikkäri yhdistää tiedekustantamisen ja aikakauslehtien maailmat, ja lopputulos toimii hämmästyttävän hyvin’, toteaa Hanna Nikkanen. ’Lehden vaikeus ei ole itsetarkoituksellista: lukija tuntee, että toimituskunta on hänen puolellaan.’

Raadin jäsen Ville Hytönen kertoo: ’Luen niin & näin -lehteä kylvyssä tai uimahallin saunassa. Se on aina viikon kohokohtia, sekä miellyttävää että opettavaa.’

Kilpailun raadin muodostivat Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan kustantaja ja kirjailija Ville Hytönen, päätoimittaja Hanna Nikkanen (Long Play) ja viestintäkonsultti Pekka Pekkala (Beam Me Up Helsinki).”

niin & näin kiittää palkintoraatia, Kulttia ja kaikkia lukijoita!

Lehti syntyi 1994 pienen porukan pähkähulluna unelmana filosofisesta aikakauslehdestä. Vuosien varrella se on kasvanut laajan ja kirjavan joukon tekemäksi tieteen, kulttuurin, taiteen ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumiksi. Siinä sivussa syntyi kirjakustantamo, verkkojulkaisemisen pioneerityötä ja kaiken sortin huseerausta tiede- ja kulttuuritapahtumissa.

Kaikki tämä nojaa toimittajien, toimitusneuvostolaisten, arvioijien, kirjoittajien ja taiteilijoiden solidaarisuuteen. Taittajien, graafikoiden ja muiden ammattilaisten työ on ollut korvaamatonta: sen tuella niin & näin on pystynyt järjestämään sivuilleen tieteen ja taiteen kohtaamisia. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin lukijoillemme. Heidän ansiostaan niin & näin on kielialueeseen nähden maailman suurin filosofinen julkaisu, ja aika kauniskin sellainen.

niin & näin on saanut myös Opetusministeriön laatulehtipalkinnon vuonna 2010. niin & näin -lehteä, niin & näin -kirjoja sekä Filosofia.fi-verkkoportaalia julkaisevalle Eurooppalaisen filosofian seuralle on lisäksi myönnetty Suomen tiedekustantajien liiton tunnustuspalkinto vuonna 2013.