Kirjat

Kirjat

20_ajattelun_tyokalua_markkinointiin
Philip Cam

20 ajattelun työkalua

Opas tutkivan ajattelun opettamiseen

Mitä käytännössä tapahtuu, kun ajattelemme taitavasti? Millaisia välineitä käytämme, millaisia siirtoja teemme? Miten tutkivaa ajattelua voidaan harjoitella yhdessä toisten kanssa?

Ajattelutaitojen oppimisen tarpeesta puhutaan jatkuvasti, mutta tukea näiden taitojen opettamiseen on ollut tarjolla hyvin vähän. 20 ajattelun työkalua on askel askeleelta etenevä käytännönläheinen opas, josta on hyötyä niin eri oppiasteiden opettajille kuin kaikille yhteisajattelun harjoittelun ohjaajillekin. Perusasioita jäsentävä teos sopii myös itseopiskelun tueksi oman ajattelun kohentamisessa. Sen avulla opitaan muun muassa kyselemistä, väitteiden arviointia, keskustelun jäsentämistä, käsitteiden tarkastelua ja päättelemistä.

Suositun oppaan on kirjoittanut tunnettu kriittisen ja luovan ajattelun asiantuntija, lasten ja nuorten filosofoinnin johtaviin kehittäjiin kuuluva australialaisprofessori Philip Cam. Suomennoksen toimittanut Tuukka Tomperi on yhdessä kirjoittajan kanssa muokannut teoksen muutamia jaksoja uudelleen suomalaisia lukijoita varten.

Hinta 28 € (kestotilaajille –25 %)

Sähkökirja 18 €

20 ajattelun työkalua on päänavaus ajattelun opiskelulle perusopetuksen ensiaskeleista lähtien. Se on käyttökelpoinen opettajan oppaana ajattelun opettamiseen, itsensä kehittämisen välineenä sekä oppimateriaalien sytykkeenä, joka tarjoaa oivia ideoita oppilastehtäviin. On arvokasta että tällainen kirjanen on saatu aikaiseksi. (Ilta-Kanerva Kankaanrinta, Kirjala.)

Arvioita teoksesta

Tapio Sippoin, Arvio. Uutislähde-lehti 10.3.2020.

Ilta-Kanerva Kankaanrinta, ”Kriittisen ajattelun työkaluja”. Kirjala-blogi 18.6.2020.

(Twenty Thinking Tools. Collaborative Inquiry for the Classroom, 2006)
Kääntäjä(t): Danika Harju, Vilma Kärkkäinen, Tuukka Tomperi
Toimittaja(t): Tuukka Tomperi
Julkaisuvuosi: 2020
Sivumäärä: 137
ISBN: 978-952-7189-51-1
978-952-7189-52-8 (sähkök.)