Kirjat

Kirjat

ajattelun_perusaskeleet_kansi
Roger Sutcliffe, Tom Bigglestone, Jason Buckley

Ajattelun perusaskeleet

Ajattelumme kulkee enimmäkseen itsestään, ajattelua sen kummemmin ajattelematta. Mutta entäpä jos pyrimme tietoisesti ajattelemaan taitavasti ja monipuolisesti? Mitä taitavassa ajattelussa silloin tehdään? Millaisin askelin, liikkein ja siirroin ajattelu etenee? Miten ajattelun ajattelemista voi opettaa?

Ajattelun perusaskeleet on erittäin helppokäyttöinen opas ajattelun perustaitoihin ja niiden opettamiseen. Kirjassa esitellään 26 ajattelun perusliikettä, joista mutkikkaatkin ajatuskulkumme muodostuvat. Kirja on kokonainen metakognitiivinen malli ja ajattelutaitojen opetusohjelma tehopakettiin tiivistettynä.

Ajattelumuodot selitetään havainnollisesti nimitysten, kuvien ja kuvausten avulla. Niiden oppimista tukevat yksinkertaisen käytännölliset harjoitukset, joita opetusryhmän kanssa voi tehdä.

Kirjoittajat Roger Sutcliffe, Tom Bigglestone ja Jason Buckley ovat ajattelutaitojen opetuksen kekseliäitä ja tunnettuja brittiläisiä edelläkävijöitä. Tuhannet opettajat opiskelijoineen ovat saaneet iloa ja hyötyä heidän monipuolisista kursseistaan, kirjoistaan ja virikeideoistaan.

Ajattelun opettaminen voi olla helppoa ja hauskaa!

Lataa ohesta tiedostoina kirjan sisällöstä erillisiä monisteita, joita voit käyttää opetuksessa.

Kirjan alkuteoksen sivut, joilta löytyy lisämateriaaleja englanniksi:
https://dialogueworks.co.uk/thinking-moves/

Hinta 15 € (kestotilaajille –25 %)
Sähkökirja 10 €

(Thinking Moves A–Z. Metacognition Made Simple, 2018)
Kääntäjä(t): Meeri Friman, Matias Moisio, Tuukka Tomperi
Toimittaja(t): Tuukka Tomperi
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 71
ISBN: 978-952-7189-77-1
978-952-7189-78-8 (sähkök.)