Kirjat

Kirjat

Crawford-kansi
Matthew B Crawford

Elämän korjaajat

Kädentaitojen ja käytännöllisen ammattityön ylistys

Elämän korjaajat on kansainvälinen menestysteos. Se nousi heti ilmestyttyään myyntilistojen kärkijoukkoon Yhdysvalloissa. Sittemmin kirja on julkaistu Iso-Britanniassa ja käännetty ranskaksi, saksaksi ja italiaksi.

Crawford osoittaa, että rakentaminen, korjaaminen ja huoltaminen auttavat valtaamaan takaisin elämänhallintaa, jonka vieraannuttava työelämä ja pinnallinen kuluttaminen ovat meiltä riistäneet. Hän kuvaa mukaansatempaavasti laajoja talous- ja kulttuurihistoriallisia ilmiöitä, pohtii käsityön filosofiaa ja kertoo eloisan humoristisesti elämäntarinassaan, kuinka nuoresta sähköasentajasta ja kuplavolkkarin virittäjästä tuli filosofian tohtori ja lopulta moottoripyöräkorjaamon pitäjä.

Elämän korjaajat on oivaltava tutkimus siitä, miten ihmisten kokemukset työnsä ja arkensa mielekkyydestä liittyvät aikamme suurimpiin yhteiskunnallisiin ja taloudellisiin haasteisiin. Samalla Crawford suuntaa terävän kritiikin kulutuskulttuuria, työelämää ja globaalia taloutta kohtaan. Kirja palauttaa arvon kädentaidoille ja käytännön ammattityölle.

Kirja yhdistää elämäntaitojen ja luovuuden etsinnän vakavaan mutta helposti lähestyttävään filosofiseen pohdintaan. Se pistää tekemään ja ajattelemaan.

Katso näytesivuja tästä.

19,90 € (kestotilaajille –25 %)

Arvioita

Tiina Heikkilä, Tietotyön vatupassia etsimässä, Aviisi 9/2012
Heikki Ikonen, Puheenaihe: Kun työ lähti toimistosta, Aamulehti 25/ix/12
Heikki Laurinolli, Elämä omissa käsissä, Aikalainen 9/x/12
Minna Santaoja, Elämä omiin käsiin, Agricola 1/x/12

Kirjan kotisivu (englanniksi)

Osa teoksesta on ilmestynyt The New York Timesissa nimellä The Case for Working With Your Hands.

Valintoja valtalehtien kirjalistoihin

New York Times Book Review Notable Book of 2009
Vanity Fair Top Ten Book of 2009
Publisher’s Weekly Best Books of 2009
San Francisco Chronicle’s Best Books of 2009
Christian Science Monitor’s Best of 2009
Wall Street Journal Holiday Book Recommendation
Financial Times Editor’s Choice
Popular Mechanics Editor’s Choice

“Mestarillinen.”
– Economist

”Paras koskaan lukemani itseapukirja.”
– Slate

”Tiivis, näppärä, vakuuttava ja haastava.”
– Guardian

”Selkäpiitä kutkuttava.”
– New York Magazine’s Approval Matrix

”Vakuuttava ja ajankohtainen.”
”Elegantti ja humoristinen.”
– The Times

”Tiivis kirja, joka lyö lujaa ja ansaitsee osakseen laajan keskustelun.”
– Herald Scotland

”Uuden sukupolven Zen ja moottoripyörän kunnossapito, joka havahduttaa kaikki ne miljoonat, jotka tuntuvat etääntyneen omasta työstään.”
– Financial Times 

”Elämän korjaajat mullistaa oletuksesi työstä ja saa sinut pohtimaan uudelleen uraasi (tai viikonlopun viettämisen tapoja)… Kirja on niin intohimoinen kuin syvällinenkin.”
– Christopher Shea, The Washington Post

”Crawford kirjoittaa erittäin selvästi ja räväkästi… Kirjan saaman lehdistöjulkisuuden ansiosta sana siitä kiirii joka taloon, mutta sen aika on todellakin koittanut meidän kulttuurissamme.”
– Susan Salter Reynolds, Los Angeles Times

”Aikana jolloin nousukauden arvomaailma katoaa siinä missä miljoonat työpaikatkin, Elämän korjaajat tulee juuri oikealla hetkellä.”
Newsweek

”Crawford on ladannut poleemisen kirjansa melkoisella intellektuaalisella arsenaalilla. Hän siteeraa omin käännöksin Aristoteleen filosofiaa ja ripottelee tekstin joukkoon oppineita alaviitteitä. Aivan kuin Robert M. Pirsigin Zen ja moottoripyörän kunnossapito, Crawfordin kirja paljastaa, miksi teemme asioita ja miksi tekemisen tapamme on tärkeä.”
– Time

”Voimallinen julistus oman käden työn palkitsevuudesta.”
– Matthew Battles, Christian Science Monitor

”Paras lukemani kirja pitkiin aikoihin. Syvällinen tutkimusmatka nykyaikaiseen kasvatukseen, työhön ja kapitalismiin.”
– Matthew d’Ancona, Daily Telegraph

”Filosofiaa elämästä juuri sellaisena, kuin sitä tulisi elää sekä siitä, miten lapsia tulisi kasvattaa ja taloutta hoitaa. Tulvillaan kiintoisia tarinoita ja ajatuksia herättäviä tuokiokuvia huumorilla höystettynä. Tärkeä, mieleenjäävä ja nautinnollinen.”
– Louis de Bernières, The Times

”Läpimurtomenestys… kirja, joka on koskettanut aikamme hermokeskusta, noussut nopeasti maanlaajuiseksi menekkiteokseksi ja laajan julkisuuden puheenaiheeksi.”
– New York Times

”Myyntimenestys Yhdisvalloissa, mutta kirjan esittämä ’jälkiteollisen’ kapitalismin kritiikki on yhtä osuvaa Iso-Britanniassa… Sen kuvainraastamista, rempseyttä ja kuivakkaa huumoria nautiskellaan.”
– Daily Telegraph

”Filosofi ja moottoripyöräpajan omistaja Crawford juhlii asioiden tekemisen ja korjaamisen arvoa tässä mestarillisessa ylistyslaulussa, joka on omistettu ’käden taidoille’, kyvyille työskennellä omin käsin.”
– Publishers Weekly

 ”Kirja…esittää vakuuttavia argumentteja yhteydestä itsenäisen ajattelun, itseluottamuksen ja käsillä tekemisen välillä. …ehkä on viimein aika opetella uudelleen kadonneita taitoja, joita harjoitettaessa pää ja kädet ovat yhtä.”
– newsweek.com

 

(Shop Class as Soulcraft. An Inquiry Into the Value of Work, 2009)
Kääntäjä(t): Tuukka Tomperi, Johan L. Pii
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 238
ISBN: 978-952-5503-67-8