Kirjat

Kirjat

suomen_onnettomuus_kansi
Daniel Juslenius

Suomen onnettomuus

LOPPUUNMYYTY

Juslenius on jäänyt Porthanin, Lönnrotin, Runebergin, Snellmanin ja Topeliuksen varjoon. Jusleniukselta aiemmin suomennetut Aboa vetus et nova (1700), Vanha ja uusi Turku ja Suomalaisten puolustus (1703), osoittavat hänet fennofiiliksi, patriootiksi, fennomaaniksi ja nationalistiksi.

Suomen onnettomuus täydentää nyt käytävää lokaali–globaali-keskustelua, jossa isänmaan (patria) ja kansan tai kansakunnan (natio) teemoja ei voi unohtaa. Mitä suomalaisuus on? Mitä se on ollut? Tämä kahden lehtorin, Jusleniuksen ja Sarsilan yhteiskulkaisu nostaa Jusleniuksen antikvaarisesta ”kadotuksesta”.

Kääntäjä, Tampereen yliopiston latinan kielen lehtori sekä aate- ja oppihistorian dosentti, FT Juhani Sarsila on kirjoittanut mukaan johdonnon, selitykset ja epilogin. Suomalaisten puolustuksen lisäksi Sarsila on kääntänyt Severius Boëtiuksen Filosofian lohdutuksen (vuodelta 524) sekä kirjoittanut mm. teokset Historian väärennöksiä ja väärentämisen historiaa ja Scripta serenissima: filologiaa ja filosofiaa.

LOPPUUNMYYTY

Kääntäjä(t): Juhani Sarsila
Julkaisuvuosi: 2004
Sivumäärä: 172
ISBN: 952-5503-05-4