Kirjat

Kirjat

etiikanpj_markkinointikansi
Julian Baggini, Peter S. Fosl

Etiikan pikkujättiläinen

Moraalipulmia ei käy sysääminen syrjään. Mutta eettisen sanaharkan ja moraalisen kädenväännön tuoksinassa vakaumukset, ennakkoluulot ja pikaistukset uhkaavat peittää näkyvistä sen, mistä itse asiassa on puhe. Silloin ovat hyvät neuvot kalliit.

Julian Bagginin ja Peter S. Foslin menestysteos Etiikan pikkujättiläinen auttaa jokaista moraaliongelmien parissa painiskelevaa tarkentamaan, tehostamaan ja terävöittämään ajatteluaan. Helppotajuisesti se johdattaa etiikan ongelmiin, tutustuttaa käsitteisiin ja osoittaa, että useimmiten ongelmilla on vähintään kaksi puolta.

Teos esittelee kattavasti etiikan teoriat ja moraalifilosofian keskeiset käsitteet sekä tunnetuimmat eettiset kysymykset, moraalidilemmat ja soveltavan etiikan pulmat. Niistä annetaan myös lisälähteitä syvempää tutustumista varten. Opus on ohittamaton käsikirja filosofian opettajalle. Se on käytössä myös kurssikirjana useissa yliopistoissa.

Etiikan pikkujättiläinen on samalla myös kahvipöytäpoleemikon pelikirja ja ässä verkkokeskustelijan hihassa. Se vetää eettisen pohdiskelun alas teoriataivaasta ja tuo sen takaisin käsinkosketeltavaan arkeen.

Etiikan pikkujättiläinen on suomeksi 2013 ilmestyneen Ajattelun pikkujättiläisen sisarteos.

35 € (kestotilaajille –25 %)

Sähkökirja 26,60 €

Pakettitarjouksena Etiikan pikkujättiläinen ja Ajattelun pikkujättiläinen yhteishintaan 50 € [tilaa verkkokaupasta].

”Etiikan pikkujättiläinen on todella innovatiivinen johdanto etiikkaan. Opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua etiikan välineisiin (käsitteisiin, periaatteisiin, esitettyyn kritiikkiin ja välineisiin) ennen kuin heitä pyydetään rakentamaan oma suuri teoriansa etiikasta. Etiikan pikkujättiläinen auttaa lukijoita ymmärtämään, miten suuri merkitys etiikalla elämässämme on.”
– Rosemarie Tong, University of North Carolina

”…Baggini ja Fosl vievät lukijansa ihailtavan asialliselle kiertomatkalle nykyajan filosofisen etiikan ahtaille tienoille.”
– Metapsychology Online Reviews

”Pikkujättiläinen soveltuu erittäin hyvin apuvälineeksi yliopistojen filosofisen etiikan kursseille. Kun sitä käytetään harkiten muun mahdollisen kurssimateriaalin rinnalla, se tarjoaa ymmärrettävää ja luotettavaa aineistoa, joka auttaa selkeyttämään annettuja tehtäviä sen mukaan, missä tiedekunnassa ollaan, ja lisäksi se helpottaa oppimista.”
– Ed Sankowski, University of Oklahoma

”Hyvin selvästi ja huolitellusti kirjoitettu, älykäs esitys niistä etiikassa ja sen ympärillä liikkuvista ajatuksista, joista kannattaa olla eri mieltä.”
– professori Ted Honderich, University College London

”Etiikan pikkujättiläinen on loistava apuväline opettajille, opiskelijoille ja asiasta kiinnostuneille. Se on erittäin arvokas myös silloin, kun etiikan johdantokursseilla luetaan alkutekstejä. Se on paljon vetävämpi kuin filosofian käsikirjat yleensä, ja siksi sen voi lukea kannesta kanteen sen lisäksi, että käyttää sitä lähdeteoksena selvitellessään selvän eettisen ajattelun kannalta keskeisiä moninaisia käsitteitä.”
– Avery Kolers, University of Louisville

(The Ethics Toolkit. A Compendium of Ethical Concepts and Methods, 2007)
Kääntäjä(t): Tapani Kilpeläinen
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 345
ISBN: 978-952-5503-73-9