Kirjat

Kirjat

juurtuminen_kansi
Simone Weil

Juurtuminen

Painos loppuunmyyty

Toisen maailmansodan ja Euroopan henkisen luhistumisen taustaa vasten Weil muotoilee etiikan, jonka avulla ihminen pystyisi jälleen tyydyttämään niin aineelliset kuin hengellisetkin tarpeensa. Hanke kuitenkin pakottaa arvioimaan eurooppalaisen elämäntavan uudelleen perusteita myöten. ”Vaikka ihminen olisi yksin maailmankaikkeudessa, hänellä ei olisi ainuttakaan oikeutta – mutta velvollisuuksia hänellä kyllä olisi.”

Simone Weil (1909–1943) oli ranskalainen filosofi ja mystikko, joka ammensi ajatteluunsa aineksia antiikin filosofiasta, kristillisestä mystiikasta ja työväenaatteesta. Koska lähes koko hänen tuotantonsa julkaistiin postuumisti, hän osoittautui 1900-luvun johtavaksi eetikoksi vasta kuolemansa jälkeen. Ajattelunsa poikkeuksellisen ankaruuden vuoksi Weilia on pidetty niin mielipuolena kuin pyhimyksenäkin.

34 € (kestotilaajille –25 %)

”Ihmisen iankaikkinen kohtalo määrää vain yhdestä velvollisuudesta ja se on kunnioitus.”
– Simone Weil

”Simone Weilin kuolinvuoteellaan Lontoossa kirjoittama kirja on valtaisa löytö. Juurtuminen on ohjelmanjulistus tulevaisuuden Ranskalle. Vasta toisella tai kolmannella lukukerralla tajuaa toden teolla, kuinka sydäntäsärkevän neron on kohdannut.”
– Michel Alexandre

”Minun on mahdoton kuvitella, että Eurooppa voisi syntyä uudelleen ottamatta huomioon vaatimuksia, jotka Simone Weil muotoili teoksessaan Juurtuminen.”
– Albert Camus

(L’Enracinement, 1949)
Kääntäjä(t): Kaisa Kukkola
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 334
ISBN: 978-952-5503-27-2