Kirjat

Kirjat

hannula
Mika Hannula

Suomalaisuudesta

Tässä kirjassa Suomi ja suomalaisuus hahmotetaan monikollisiksi käsitteiksi, välineiksi pohtia keitä me olemme, missä me olemme ja minne olemme menossa. Kymmenestä keskustelusta ja neljästä esseestä koostuva kirja keskittyy pohtimaan suomalaista yhteiskuntaa vuosina 1997–2007. Tarkastelu kohdentuu 1960-luvulla syntyneiden omakohtaisiin kokemuksiin ja näkemyksiin. Tavoitteena ei ole kattavuus tai yleistys, vaan yksityiskohdista edetään kohti tämän sukupolven kokemuksia Suomesta ja suomalaisuudesta.

Haastateltavina ovat Petri Juvonen, Esa Kirkkopelto, Kristiina Kouros, Maiju Lehmijoki-Gardner, Päivi Lipponen, Jussi Murtovuori, Patsy Nakell, Saska Snellman, Teija Tiilikainen ja Tere Vadén. Keskusteluissa sivutaan arkea ja mielikuvia, asenteita ja toiveita. 

Mika Hannula (s. 1967) on valtiotieteen tohtori ja työskentelee kuvataiteen tutkimuksen professorina Göteborgin yliopistossa. Hän on toiminut luennoitsijana, taidekriitikkona, kuraattorina ja Kuvataideakatemian rehtorina.

Hannulan aiemmin julkaistuihin teoksiin kuuluvat Kaikki tai ei mitään – Kriittinen teoria, nykytaide ja visuaalinen kulttuuri (2003), Kolmas tila – Väärinymmärtäminen eettisenä lähtökohtana (2001) ja Otsikko uusiksi (2003, yhdessä Juha Suorannan ja Tere Vadénin kanssa).

19,90 € (kestotilaajille –25 %)

Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 274
ISBN: 952-5503-29-6