Kirjat

Kirjat

objektiivisuus_tieteessa_markkinointikansi
Stephen John

Objektiivisuus tieteessä

Objektiivista tietoa vaaditaan ja siihen vedotaan. Joskus objektiivisen tiedon sen sijaan väitetään tuovan mukanaan kaikenmoisia ennakkoluuloja ja sortavia rakenteita tieteellisen puolueettomuuden valepuvussa.

Objektiivisuus tieteessä on tiivis esitys siitä, mitä nykyisessä tieteenfilosofiassa objektiivisuudesta ajatellaan. Se käy läpi sekä objektiivisuuden määrittelemisen että sen saavuttamisen ongelmat. Lopulta se päätyy suosittelemaan katsantoa, jossa objektiivisina pidetään mahdollisimman luotettavia tiedon saamisen menetelmiä.

Filosofi Stephen John luennoi julkisesta terveydestä Cambridgen yliopistossa. Hän on tutkinut erityisesti sitä, miten varmuuden, sattuman ja objektiivisuuden kaltaisia käsitteitä käytetään poliittisessa päätöksenteossa.

19,00 € (kestotilaajille –25%)

Arvioita ja keskustelua teoksesta

Objektiivisuus tieteessä on oivallinen johdatus nykyaikaiseen objektiivisuutta koskevaan tieteenfilosofiaan. Se antaa varsin kattavan ja tasapainoisen kuvauksen keskeisistä argumenteista ja kysymyksistä, joista alalla on viime vuosina keskusteltu.”

– Saana Jukola, Objektiivisuuden monet merkitykset. Tiede & Edistys 4/2023.

(Objectivity in Science, 2021)
Kääntäjä(t): Tapani Kilpeläinen
Julkaisuvuosi: 2023
Sivumäärä: 122
ISBN: 978-952-7478-00-4