Kirjat

Kirjat

ajattelunpj-markkinointikansi
Julian Baggini, Peter S. Fosl

Ajattelun pikkujättiläinen

On suotavaa osoittaa olevansa kriittinen kansalainen, mutta vähemmän suotavaa kompastua kommenteissaan, haksahtaa harkinnassaan ja pyllähtää päättelyssään. Ajattelun pikkujättiläinen antaa jokaiselle tehoisan tuumailun välineet.

Nykyisen informaatiotulvan keskellä ihminen on suojaton ilman asianmukaisia apuvälineitä. Mutta kriittisen ajattelijan tueksi tarjoutuu Julian Bagginin ja Peter S. Foslin Ajattelun pikkujättiläinen. Tämä kansainvälinen myynti- ja arvostelumenestys yhdistää yleistajuisen ilmaisun ainutlaatuisella tavalla tinkimättömän tiukkaan ajattelutaitojen esittelyyn. Sen neuvojen avulla epäjohdonmukaisuuden ja perustelemattomuuden kaltaiset peikot pakenevat aprikoijaa täyttä karkua.

Teos esittelee kattavasti filosofisen ja loogisen ajattelun menetelmät sekä pätevän argumentaation, analyysin ja päättelyn käsitteelliset välineet. Niistä annetaan myös lisälähteitä syvempää tutustumista varten. Opus on ohittamaton käsikirja filosofian opettajalle. Se on käytössä myös kurssikirjana useissa yliopistoissa.

Ajattelun pikkujättiläinen on korvaamaton käsikirja jokaiselle rikkeettömästä ajattelusta kiinnostuneelle. Se tekee selkoa järkiperäisyyden perusteista ja esittelee julkisen järjenkäytön kestävimmät perinteet.

Ajattelun pikkujättiläinen on 2012 suomeksi julkaistun Etiikan pikkujättiläisen sisarteos.

35 € (kestotilaajille –25 %)

Sähkökirja 26,60 €

Pakettitarjouksena Ajattelun pikkujättiläinen ja Etiikan pikkujättiläinen yhteishintaan 50 € [tilaa verkkokaupasta].

Kirja on mainio pari aiemmin ilmestyneelle Etiikan pikkujättiläiselle. Tämä ajatteluntaitojen opas sopii kaikille johdonmukaisen ajattelun kehittämisestä ja filosofiasta kiinnostuneille. 
– Jarno Paalasmaa, Opettaja 32/2014 

”Ajattelun pikkujättiläinen on tervetullut ja hyödyllinen lisä filosofian johdatusteosten joukkoon. Se esittelee aloittelijalle filosofien useimmat keskeiset käsitteelliset välineet ja erottelut selittäen ne yksinkertaisesti ja runsaiden esimerkkien avulla. Ne, jotka ovat vasta tutustumassa filosofiaan, saavat kirjasta paljon sellaista, mikä auttaa heitä ymmärtämään filosofiaa.”
– David S. Oderberg, University of Reading

 

(The Philosopher’s Toolkit. A Compendium of Philosophical Concepts and Methods. 2nd ed., 2010)
Kääntäjä(t): Tapani Kilpeläinen
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 364
ISBN: 978-952-5503-76-0