Kirjat

Kirjat

nukkesairaala_netti2
Ann Margaret Sharp

Nukkesairaala

Kun Ulla joutuu onnettomuuteen, Santtu saa mietittäväkseen kaikkein vaikeimmat kysymykset. Onneksi hän on oppinut ajattelemaan hyvin keskustelemalla ja toimimalla Ullan ja muitten perheenjäsentensä, kavereittensa ja näiden nukkejen sekä opettajansa kanssa. Nyt Santtu opettaa meitä.

Filosofi Ann Margaret Sharpin ylistetty pienoisromaani auttaa esikoululaisia ja ekaluokkalaisia kohentamaan ajattelutaitojaan. Lapset filosofoivat oma-aloitteisesti, mielellään ja hyvin. Se on lasten oikeus ja ilo, oppimisen apu ja itsetunnon lähde. Opettajien ja kasvattajien tulee osata tukea lasten karttuvia ajattelutaitoja. Lasten kanssa filosofoimisesta on iloa ja hyötyä niin kasvajalle kuin kasvattajallekin.

”Sharpin kirja panee ajattelemaan, että koululaiset tarvitsisivat etiikan ja draaman tunteja … Olisi hienoa, jos jossakin kasvaisi ihmisiä, joille päätösten perusteleminen ja perustelujen arvioiminen olisi sekä ongelma että ilo.”
– Pertti Julkunen, Kirjo

Nukkesairaala -pienoisromaani muodostaa kokonaisuuden yhdessä Kuka minä olen? -opettajanoppaan kanssa. Laaja opettajan aineisto antaa runsaat ja vahvat eväät lasten kanssa käytävän dialogin ohjaamiseen. Laaja ja konstailematon opas on käytännössä hyviksi havaittuja keskustelupohjia, harjoituksia ja toiminnallisia tehtäviä pullollaan. Romaanin ja aineiston kirjoittajat ovat lasten ajattelu- ja keskustelutaitojen kehittämiseen tarkoitetun pedagogisen filosofoinnin uranuurtajia. Lasten filosofoinnin opetusmenetelmistä ympäri maailmaa saadut kokemukset hyödyttävät nyt myös pieniä suomalaisia ajattelijoita. Kirjat ovat helposti lähestyttäviä. Opettajan opas ja pienoisromaani sopivat yhdessä kaikkeen esi- ja luokanopetukseen. Opettajalta ei vaadita aiempaa kokemusta lasten kanssa filosofoimisesta.

Lue kirjan näytesivuja (PDF) ja tutustu esimerkkiaukeamaan (PDF).

7 € (kestotilaajille –25 %)

Pakettitarjouksena Nukkesairaala + opettajan aineisto Kuka minä olen? yhteensä 20 € [tilaa verkkokaupasta].

Nukkesairaalan pakettitarjous ryhmille: 

– 10 kpl 50 €  
– 20 kpl 90 €

Lisäksi pakettiin kuuluu kaupan päälle Kuka minä olen? -opettajan opas. Isommissa tilauksissa tai muissa kyselyissä ota yhteyttä meihin suoraan niin neuvottelemme sopivan tarjouksen.

Pakettitilaukset suoraan (ei verkkokaupan kautta) Ota yhteyttä -linkistä tai s-postilla tilaukset@netn.fi tai puhelimella 040 721 4891. 

(The doll hospital, 1999)
Kääntäjä(t): Hannu Juuso
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 56
ISBN: ISBN 978-952-5503-51-8