Kirjat

Kirjat

traaginen_elamantunto_kansi
Miguel de Unamuno, Tuukka Tomperi

Traaginen elämäntunto

LOPPUUNMYYTY

Saatavana ilmaisena pdf-tiedostona

Miguel de Unamuno käsittelee ihmisen olemisen perusvirettä kuolemanvakavasti ja kompalausein, päätelmin ja paradoksein. Uskon ja epäuskon erittelijänä hän on yksi filosofian historian terävimmistä. Traaginen elämäntunto on eksistenssiajattelun klassikko, pysäyttävä tutkielma uskonnollisesta kokemuksesta.

Miguel de Unamuno (1864–1936) oli espanjalainen runoilija, esseisti ja filosofi, jonka ajattelua leimasi jatkuva etsiminen ja dogmaattisista kannanotoista kieltäytyminen. Uskon ongelma oli aina hänen ajattelunsa ytimessä, ja hän oli ensimmäisiä Kierkegaardin harrastajia Tanskan ulkopuolella. Kierkegaardin ohella hän sai vaikutteita mm. Pascalilta, Schopenhauerilta ja Leopardilta. Traagisen elämäntunnon (1913) ohella hänen filosofisesti painavimpia teoksiaan ovat Vida de Don Quijote y Sancho (1905) ja La agonía del cristianismo (1925).

Kirja sisältää Tuukka Tomperin kirjoittaman laajan esittelyn Unamunon elämästä ja ajattelusta sekä aikakauden Espanjasta.

LOPPUUNMYYTY

Ken jaksaa kahlata Unamunon teoksen kaiken myrskyn ja kiihkon, ristiriidat ja paradoksit läpi, ei saavuta välttämättä sielulleen rauhaa, mutta hänen uteliaisuutensa elämää ja maailmaa kohtaan saattaa lisääntyä. Siksi tämän klassikon suomeksi saattaminen on pieneltä kustantamolta merkittävä teko.
– Hannu Waarala, Savon Sanomat

Kääntäjä(t): Tapani Kilpeläinen
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 400
ISBN: 978-952-5503-34-0